Stevia Fluid (áttetsző folyadék) 50ml Nagyobb

Stevia Fluid (áttetsző folyadék) 50ml

5999884171096

Új termék

A Stevia egy Dél-Amerikában őshonos és édes leveléről nevezetes fűszer- és gyógynövény. A leveléből kinyerhető steviosidok mintegy 300-szor édesebbek a cukornál, kivonatai pedig akár 300-szor is édesebbek tőle. A Stevia Fluid cseppek egy áttetsző, enyhén sárgás színű kivonat, mely 95%-os steviol-glycoside koncentrátumot tartalmaz.

Bővebb leírás

1 munkanapon belül

A termék gyártója/forgalmazója
Szigeti Mirkó

1 593 Ft

32 Ft / ml

Részletes leírás

A Stevia (más nevén édesfű vagy édes levél) az őszirózsafélék családjába tartozó évelő növény, mely Dél-Amerikában őshonos és édes leveléről nevezetes fűszer- és gyógynövény. Nálunk épp oly gyönyörű nevet kapott, amilyen gyönyörű hófehér virágokkal büszkélkedhet. Ő a Jázminpakóca.

A leveléből kinyerhető steviosidok mintegy 300-szor édesebbek a cukornál, kivonatai pedig akár 300-szor is édesebbek tőle. Levelében sok ásványi anyag (magnézium, kálium, cézium, cink, vas, foszfor mangán és kobalt), egyedülálló illóolajok, aminosavak és pektinek, sok vitamin (P-, A-, E-, C-), valamint béta-karotin és nikotinsav található. Fogyasztásakor nem alakul ki fogszuvasodás, a vércukorszintre nincs hatással, így cukorbetegeknek kifejezetten ajánlott a fogyasztása. Ez a növény Paraguayban őshonos, ahol a guarani indiánok már több száz évvel ezelőtt is használták a stevia növényből nyert folyadékot a sebek gyors gyógyítására, mert segít megelőzni a hegesedést. 

A Stevia Fluid cseppek egy áttetsző, enyhén sárgás színű kivonat, mely 95%-os steviol-glycoside koncentrátumot tartalmaz. Nincs benne alkohol, desztillált vízzel higított és növényi glicerinnel stabilizálták. Egy-két csepp kb. 1 kockacukornak felel meg. Kiváló sütéshez-főzéshez, ételek,  italok édesítéséhez.

 

Összetevők:

97%-os steviol-glycosid 19% tartalommal,

45% desztillált víz,

36% glicerin stabilizáló

A steviol glikozidok a a stevia növény levelében találhatók meg és annak édes ízét adják. Relatív édességük a szacharózénak 40-300-szorosa. Elfogyasztásuk nem vált ki glikémiás reakciót, mely tulajdonsága alkalmassá teszi a diabetikus étrendbe való beépítésre. A steviol glikozidok közül a két legfontosabb komponens a steviosid és a Rebaudiozid A (RebA). A két hatóanyag között az a különbség, hogy ha nagyobb mennyiséget teszünk belőlük az ételbe-italba, a Steviosid enyhe jellegzetes kesernyés ízt ad, míg a Rabaudiozid A esetében ez a kesernyés mellékíz elenyésző.

Hasonló termékek ( 9 )

Akik ezt a terméket választották, ezeket vásárolták még