Xilit 1kg - nyírfacukor 1000g Nagyobb

Xilit 1kg - nyírfacukor 1000g

5999562580165

Új termék

A xilitol egy ötszénatomos cukoralkohol. A köznyelv nyírfacukorként emlegeti, utalva ezzel arra, hogy az 1800-as évek elején Franciaországban a nyírfából vonták ki először. A xylitol természetes formában megtalálható a zöldségekben, gyümölcsökben, sőt még az emberi szervezet is előállítja kis mennyiségben.  

Bővebb leírás

Tedd kosárba!

A termék gyártója/forgalmazója
Széki Tészta Kft.

1 572 Ft

2 Ft / g

Részletes leírás

A xilit kitűnő alternatíva azoknak, akik őrzik egészségüket, fogyni vágynak, cukorbetegek vagy candida fertőzéssel küzdenek. A xilitolnak ugyanis kisebb a felszívódó szénhidráttartalma, kalóriatartalma 40%-kal alacsnyabb a répacukorénál, glikémiai indexe csupán 7, és nem károsítja a fogakat sem. Finnországban 1975-ben már gyártottak xilitolos rágógumit, mivel felismerték fogvédő hatását. A xilitol a felső légúti megbetegedésekért felelős baktériumokat nem engedi megtapadni a száj- és torok nyálkahártyáján, megakadályozva ezáltal a szaporodásukat. A candida diétát folytatóknak sem kell lemondaniuk az édes íz símogatásáról, hiszen a candida gombát nem táplálja, szemben a szőlőcukorral és szacharózzal, melyek fogyasztása a gomba szaporodását eredményezik.

A xilit ízvilága telt és édes, miközben elolvad a szájban kellemes, hűs érzést kelt.

Ami az embernek egészséges alternatíva, az a kutyáknak akár halálos is lehet! Ne adjunk xilitet házikedvencünknek, mert akár 1-2 gramm xilit elfogyasztására is hipoglikémiával reagál, így életveszélyes állapot alakulhat ki nála!

  Származási hely: Kína

Hasonló termékek ( 4 )

Akik ezt a terméket választották, ezeket vásárolták még