Meru Kókuszcukor - 0,5kg, 500g Nagyobb

Meru Kókuszcukor - 0,5kg, 500g

8995177102058

Új termék

Rendkívül kellemes aromájú, enyhén karamelles ízű természetes édesítő.  Magas B-vitamin forrás, bőven található benne kálium, magnézium, cink, vas, valamint 16 féle aminosav.

Bővebb leírás

968 Ft

2 Ft / g

Részletes leírás

A kókuszvirág nektárjából készült kókuszcukor feldolgozása az elmúlt több, mint 5000 év alatt mit sem változott.

A kinyílatlan torzsavirágzatokat melyeket hüvelyszerű burok véd betakarítják, majd vágást ejtenek rajtuk, amiből édes nedv kezd kifolyni. (Egy virágzatból akár napi 4 liter is.) Ezt a nedvet bambusztárolókba gyűjtik, majd hatalmas wokokban kíméletes hőfokon szárítják. Ez a hagyományos módszer biztosítja, hogy a benne lévő B1,B2, B3, B6 vitamin, a kálium, magnézium, cink, vas, valamint a 16 féle aminosav nagy része nem vész el, ezért ezek a kókuszvirág cukor fogyasztásával  bekerülnek a szervezetünkbe. Glikémiás indexe csupán 35 (a répacukoré 100). Energiatartalma 300kcal/100g.

Fogyasztható közvetlenül édesítőként, használható sütéshez, főzéshez egyaránt. Kellemes karamelles ízének köszönhetően talán a paleo diéta szerint élők kicsit visszakapják a rég szeretett tejkaramella nosztalgikus érzését.

És ami nagyon jó, és amit én a legjobban szeretek benne az az, hogy LEHET KARAMELLIZÁLNI! Bizonyám! Ellentétben a xilittel, eritritollal és a steviával. Úgyhogy hajrá karamellfagyi kókuszcukorral és kókusztejjel! 

Származási hely: Indonézia

Hasonló termékek ( 4 )

Akik ezt a terméket választották, ezeket vásárolták még