Kókuszkrém 200ml Nagyobb

Cocomas - natúr kókusztej sűrítmény 200ml

8994122398126

Új termék

Remek tejhelyettesítő.  Tartósítószert, vegyszert nem tartalmaz. UHT csíramentesítéssel tartósítva. Ajánlott keverési arány: 1 rész kókuszkrém 3 rész ivóvíz. Így egy doboz sűrítményből 6 dl kókusztej készíthető.

Bővebb leírás

Tedd kosárba!

A termék gyártója/forgalmazója
Mayer's Kft.

387 Ft

2 Ft / ml

Részletes leírás

Ki ne ismerné a trópusok jelképét, a hosszú törzsű kókuszpálmát, mely akár 30 méter magasra is megnőhet, és levelei elérhetik az 5 méteres hosszúságot?  A pontos eredete máig nem tisztázott. Polinézia, Dél-kelet Ázsia is elképzelhető. Új-Zélandon 15 millió éves kókuszleletet is találtak. A legtöbb kókuszt a Fülöp-szigteken, Indonéziában és Indiában termesztik.

A kókuszpálma az egyik leghasznosabb kultúrnövény a világon, minden részét felhasználják. Amit fogyasztunk, az a tojás alakú termés, szakszóval a csontár, mely akár 1-2,5 kg-os is lehet.
A termésben található annak magja, a dió, melyet már jól ismerünk jellegzetes barna héjáról. A héj belső része a fehér kókuszbél. A kókusz belét a trópusokon általában frissen fogyasztják, Hozzánk már szárítva, reszelt állapotban jut el leggyakrabban. Ennek neve a kopra.

Sokan tévesen azt gondolják, hogy a kókusztej az az áttetsző folyadék, ami a feltört kókusz belsejében található. Nos, a kókusztej vagy kókuszkrém nem adja magát ilyen könnyen. A vízbe áztatott és végül kipréselt kókuszbél az úgynevezett kókusztej, amelyet Ázsiában ételekhez adnak, vagy tejport, pépet vagy keményített krémeket állítanak elő belőle. Az általunk forgalmazott kókusztej sűrítmény könnyen emészthető, magas energiatartalmú (370 cal/100g) élelmiszer.

Akár önmagában is fogyasztható, de sütemények, fagylaltok, desszertek készítésére is remek alternatíva. A keleti konyha tejföl és tejszín helyett használja. Kitűnő turmixok készítésére, nagyon kellemes ízű és aromájú, igen egészséges ital készíthető belőle. Ajánlott keverési arány: 1 rész kókuszkrém 3-4 rész ivóvíz.

 

Egy kis érdekesség:

Mivel a kókusz nagyon hasonlít a majomfejhez, ha pedig átlyukasztják a diót, olyan, mintha vigyorogna, vélhetően ezért nevezték el a portugálok az ismeretlen eredetű kókuszdiót grimasznak, vagyis Cocosnak.

 

Összetevők: kókuszkrém, víz, xantan gumi

Tápanyag értékek/100g:

Összes kalória: 370kcal

Zsír: 38g

Hasonló termék

Akik ezt a terméket választották, ezeket vásárolták még