Meru - Organikus szűz kókuszolaj - 200ml Nagyobb

Meru - VCO (Virgin Coconut Oil) Organikus szűz kókuszolaj - 200ml

4797001008596

Új termék

Ellenőrzött, vegyszermentes természtésből származó, friss kókuszból hidegen sajtolt és kizárólag szűréssel tisztított kókuszolaj.

Bővebb leírás

7-10 munkanap

1 305 Ft

8 Ft / ml

Részletes leírás

Ki ne ismerné a trópusok jelképét, a hosszú törzsű kókuszpálmát, mely akár 30 méter magasra is megnőhet, és levelei elérhetik az 5 méteres hosszúságot?  A pontos eredete máig nem tisztázott. Polinézia, Dél-kelet Ázsia is elképzelhető. Új-Zélandon 15 millió éves kókuszleletet is találtak. A legtöbb kókuszt a Fülöp-szigteken, Indonéziában és Indiában termesztik.

A kókuszpálma az egyik leghasznosabb kultúrnövény a világon, minden részét felhasználják. Amit fogyasztunk, az a tojás alakú termés, szakszóval a csontár, mely akár 1-2,5 kg-os is lehet.
A termésben található annak magja, a dió, melyet már jól ismerünk jellegzetes barna héjáról. A héj belső része a fehér kókuszbél. A kókusz belét a trópusokon általában frissen fogyasztják, Hozzánk már szárítva, reszelt állapotban jut el leggyakrabban. Ennek neve a kopra. A kókuszbélből készül a kókuszzsír is, sütéshez kiváló. (Azért nevezzük zsírnak, mert szobahőmérsékleten szilárd, inkább a zsírra hasonlít, mintsem az olajra.)

A kókuszolajnak alapvetően két típusa van: a szűrt és a szűz. A két olajtípus csupán a feldolgozás hossza miatt különbözik.

A szűz olajat friss kókuszból nyerik, annak jellegzetes édeskés kókuszillata és -íze van. Így egyszerűen eldönthetjük melyik típussal van dolgunk. A szűz olaj enyhén kókuszízű- és illatú, ellentétben koprából készült a szűrt társával, mely teljesen szagtalan, ízsemleges olaj. A kókuszolajat hőkezelés nélkül, kizárólag mechanikus úton, szűréssel és ülepítéssel nyerik ki a gyümölcsből. 

A kókuszolaj 92%-ban közepes lánchosszúságú telített zsírsavakból áll. A kókuszolaj egészséges olaj. Stabilitásának köszönhetően nem kell hűtőben tartani, enélkül is eláll évekig, kérdés persze hol bírja ki ennyi ideig anélkül, hogy felhasználnák?

A kókuszolaj egy olyan csodát tartalmaz, melyet csak édesanyánk keblén élvezhettünk egykoron. Ez nem túlzás! A kókuszolaj ugyanis laurinsavat tartalmaz, melyet az anyatejben is megtalálhatunk.

A szűz kókuszolaj kiváló bőrápolószer, akár a csecsemők finom, érzékeny bőrének ápolására is kiválóan alkalmas, mivel sem vegyszert sem tartósítószert nem tartalmaz. A terhességi csíkok enyhítésére is használják.


Használható még fagylaltok, édességek, desszertek készítéséhez. 

Származási hely: Sri Lanka

Hasonló termék

Akik ezt a terméket választották, ezeket vásárolták még